Η εταιρεία μας

Το KATCHIS TRAVEL είναι εγκεκριμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού ταξιδιωτικό γραφείο. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που λατρεύει τα ταξίδια γι΄αυτό και προσφέρει ταξίδια με αγάπη και ποιότητα. Μοναδικός σκοπός μας να προσφέρουμε όμορφες, αξιόλογες εκδρομές για να συνεχίζουμε την παράδοση μας. «CATCH THE DREAM, WITH KATCHIS TRAVEL». Οι εκδρομές μας, καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου περιλαμβάνει ελκυστικά τουριστικά πακέτα Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και τις φανταστικές κρουαζιέρες Ευρώπης/Αμερικής. Επίσης, σας προσφέρουμε την Ελλάδα μέσα από τις εκδρομές του Κάτσιη. Για ξεκούραση, περιήγηση, απόλαυση στα νησιά, ή προσκύνημα… ίσως οι καλύτερες εκδρομές, γιατί ο ΚΑΤΣΙΗΣ.. γνωρίζει καλά από Ελλάδα. Όσο για την όμορφη Κύπρο μας, έχουμε να προσφέρουμε ειδυλλιακά πακέτα, είτε για ξεκούραση, εξερεύνηση και ιστορία, αθλητισμό, και μία ξεχωριστή ομορφιά, αξιοθέατα, καταπράσινα βουνά, όμορφες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακό φαγητό και διασκέδαση, που μόνο στο νησί μας μπορείτε να απολαύσετε.

Εμπιστευτείτε τις διακοπές σας σε εμάς.

Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε στα γραφεία μας, Αθήνων 63Δ Στρόβολος 2035 τηλεφωνείστε μας, στα τηλέφωνα (00357) 22312812, 99479847, email. info@katchistravel.com για να σας παρουσιάσουμε τα πακέτα μας στο γραφείο μας, ή στο δικό σας χώρο.

Μαζί μας, θα περάσετε τις πιο αξέχαστες διακοπές. Αυτό, είναι υπόσχεση και ανθρωπιά.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 

 

 1. 1.     KATCHIS TRAVEL  

Είμαστε ταξιδιωτικό γραφείο, μέλος του ΚΟΤ και του ACTA. Έχουμε άδεια οργάνωσης εκδρομών από τον ΚΟΤ με όλες τις υποχρεωτικές εγγυήσεις που μας επιτρέπουν νόμιμα να διοργανώνουμε και να διαθέτουμε ταξιδιωτικά προγράμματα για το εξωτερικό. 

 

 1. 2.     ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ 

Η σύμβαση του ταξιδιού σας γίνεται με το KATCHIS TRAVEL  η οποία δεσμεύεται να σας προσφέρει τις διάφορες υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του ταξιδιού σας. Μια κράτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εφόσον καταβληθεί η σχετική προκαταβολή και εκτυπωθεί η σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Στις περιπτώσεις που ο ρόλος του γραφείου μας σε κάποιες εκδρομές (παράγραφος 23), ως μεσολαβητή, περιορίζεται στην πώληση εκδρομών, οι οργανωτές ταξιδιών στους οποίους ανήκουν οι εκδρομές αυτές, θα βαρύνονται με την ευθύνη, σε περίπτωση τυχόν παραλείψεων ή πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Με την κράτηση σας θα αναφέρεται και ο διοργανωτής της κάθε εκδρομής. 

 

 1. 3.     Η ΠΛΗΡΩΜΗ / ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΣ 

Η επιβεβαίωση της κράτησης σας γίνεται με τη προκαταβολή 30% του συνολικού κόστους. Η εξόφληση γίνεται το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Αν δεν πληρώσετε το υπόλοιπο του ταξιδιού σας, μέχρι 10 μέρες πριν από την αναχώρηση, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση. Αν εγγραφείτε σε ένα ταξίδι, σε λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση, η πλήρης αξία του ταξιδιού καταβάλλεται την ώρα της κράτησης.   

 

 1. 4.     ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που έχουμε προγραμματίσει για κάθε ταξίδι, κατά τον χρόνο της κράτησης. Επειδή όμως ετοιμάζουμε και προγραμματίζουμε τις διάφορες υπηρεσίες που σας προσφέρουμε πολύ πριν την ημερομηνία αναχώρησης σας και χρησιμοποιούμε υπηρεσίες πολλών προμηθευτών, ανεξάρτητων μεταξύ τους, όπως αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια κλπ., στους οποίους δεν είναι δυνατόν να έχουμε άμεσο έλεγχο, είναι δυνατόν να υπάρξουν αλλαγές, τις οποίες εκ των πραγμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Οι αλλαγές αυτές είναι Μικρής Σημασίας. Αν έχουμε μια αλλαγή Μεγάλης Σημασίας τότε θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας πριν την αναχώρηση και να σας ενημερώσουμε. Αλλαγή Μεγάλης Σημασίας θα υπάρχει όταν:αλλάξει η μέρα και ώρα αναχώρησης (πέραν των 12 ωρών), ένας ενδιάμεσος σταθμός (διανυκτέρευση) του ταξιδιού σας, ή αλλάξειη κατηγορία των ξενοδοχείων, πλοίων κλπ., σε μικρότερη. Στην περίπτωση αυτή θα έχετε τις εξής τρεις εναλλακτικές λύσεις: 

 1. 1.     Να δεχθείτε την αλλαγή 

 1. 2.     Να αγοράσετε ένα άλλο ταξίδι της εταιρείας μας (καταβάλλοντας την διαφορά αν είναι ακριβότερο) 

 1. 3.     Να ακυρώσετε το ταξίδι, με ταυτόχρονη είσπραξη όλων των χρημάτων που έχετε καταβάλει. 

Η εταιρεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν μετά την αναχώρηση ενός ταξιδιού, μια κανονική πτήση δρομολογίου αεροπορικής εταιρείας δεν πραγματοποιηθεί ή για άλλα γεγονότα που είναι πέραν από τον έλεγχο μας και παρά την επιμέλεια και φροντίδα μας δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε, όπως η αλλαγή αεροσκάφους σε άλλο μικρότερης χωρητικότητας, καθυστέρηση λόγω τεχνικής βλάβης, από πόλεμο, από τρομοκρατική ενέργεια, από κοινωνικές αναταραχές, φυσικές καταστροφές, απεργίες διαφόρων κλάδων, φυσικά φαινόμενα, επιδημίες, εμπάργκο. Σε θέματα μεταφοράς με πλοία, αεροπλάνα και τρένα όσο και για την εξασφάλιση διαμονής, η ευθύνη μας σε όλες τις περιπτώσεις περιορίζεται στα πλαίσια των σχετικών Διεθνών Όρων Μεταφοράς. Αποφάσεις για καθυστέρηση ή αλλαγές δρομολογίων είναι πιθανόν να αποφασιστούν από διάφορους κυβερνητικούς ή άλλους οργανισμούς με αποτέλεσμα καθυστέρηση, αλλαγή δρομολογίων, πτήσεων. Το γραφείο δεν είναι δυνατόν να ελέγχει ή να προβλέπει τέτοιες ενέργειες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

 

 1. 5.     ΑΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ 

Έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε το ταξίδι σας για οποιονδήποτε Σημαντικό Λόγο. Δεν θα ακυρώσουμε το ταξίδι σας 7 μέρες πριν την αναχώρηση, εκτός αν υπάρχουν λόγοι που είναι πέραν από το δικό μας έλεγχο (όπως αναφέρεται στην παράγραφο 4). Στις περιπτώσεις αυτές έχετε τις ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές: 

 1. 1.     Δυνατότητα συμμετοχής σε ένα άλλο ταξίδι, με την επιφύλαξη ότι σε περίπτωση ακριβότερης τιμής πώλησης, η διαφορά θα επιβαρύνει εσάς. 

 1. 2.     Πλήρη επιστροφή χρημάτων που έχετε καταβάλει. 

 

 1. 6.     ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Αν εσείς ή κάποιος από την ομάδα / οικογένεια σας ακυρώσει τη συμμετοχή του, χρειάζεται να μας γνωστοποιήσει την απόφαση του αυτή, γραπτώς. Η ακύρωση θα ισχύει από τη μέρα που θα λάβουμε την γνωστοποίηση ακύρωσης της συμμετοχής(επί αποδείξει). Στην περίπτωση αυτή θα επιβαρυνθείτε με τις πιο κάτω ακυρωτερικές χρεώσεις(κατ’ άτομο): 

 1. 1.     Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100. 

 1. 2.     Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44-30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού. 

 1. 3.     Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29-21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού. 

 1. 4.     Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. 

 1. 5.     Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. 

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι το 100% της αξίας τους, ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης. 

 

 1. 7.     ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ 

Αν εσείς δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, είναι ενδεχόμενο να δεχθούμε να μεταφέρετε την κράτηση σας σε κάποιο άλλο άτομο. Πάντως η όποια αλλαγή, θα πρέπει να είναι ακριβώς μέσα στα ίδια πλαίσια και θα είναι αποδεκτή εφόσον όλοι οι προμηθευτές π.χ. συμβαλλόμενες αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία αποδέχονται την αλλαγή. Εκεί όπου η αλλαγή γίνεται αποδεκτή, θα υπάρξει ένα διοικητικό τέλος €50. 

 

 1. 8.     ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΜΩΝ – ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ 

Τα έξοδα των εκδρομών του προγράμματος έχουν υπολογιστεί, μεταξύ άλλων, βάση των ακόλουθων στοιχείων: 

 • Το ύψος των φόρων και δικαιωμάτων που χρεώνονται στις διάφορες χώρες όπως είναι τα δικαιώματα προσγείωσης, φόροι αεροδρομίων ή λιμανιών και επίναυλος καυσίμων που ίσχυαν κατά την δημιουργία του πακέτου. 

 • Την ισοτιμία του ευρώ και ξένων νομισμάτων με βάση το ειδικό δελτίο συναλλάγματος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Κάθε αλλαγή για τους πιο πάνω παράγοντες κόστους πιθανόν να επιφέρουν ανάλογη αύξηση στα έξοδα συμμετοχής. Θα ανακοινώνετε στους εκδρομείς πριν από την εξόφληση της συμμετοχής τους. 

 

 1. 9.     ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 

Για τη διοργάνωση των ταξιδιών το γραφείο λειτουργεί σαν μεσάζων και χρησιμοποιεί για λογαριασμό των πελατών του αεροπορικές και άλλες μεταφορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία και άλλους φορείς στους οποίους δεν έχει άμεσο έλεγχο. Ο ρόλος του είναι καθαρά μεσολαβητικός για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες και οι ευθύνες του εντοπίζονται 

 

μόνο σε περιπτώσεις παραλείψεων που οφείλονται σε υπαιτιότητα του γραφείου. Δεν θα ευθύνεταιγια ανωμαλίες στις παροχές των υπηρεσιών των παραπάνω συντελεστών όπως: 

 • Αλλαγές, καθυστερήσεις ή ακυρώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων κάθε μορφής και τις έμμεσες επιπτώσεις τους. Οι προβλεπόμενες αεροπορικές εταιρείες και ώρες αναχωρήσεων στις περιγραφές των εκδρομών έχουν βασιστεί στα προγραμματισμένα δρομολόγια κάθε μορφής που ίσχυαν κατά την δημιουργία του προγράμματος. 

 • Ατυχήματα, ασθένειες ή δυσάρεστες οργανικές επιπτώσεις από κλιματολογικές συνθήκες, αδυναμία προσαρμογής σε διαφορετικές χρονικές ζώνες (JET SPACE LAG) υψόμετρο, επιδημίες, τροφικές δηλητηριάσεις ή ανεπαρκείς συνθήκες καθαριότητας. 

 • Οποιεσδήποτε δυσχέρειες που μπορεί να προκληθούν από απρόβλεπτες καταστάσεις όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες, διαδηλώσεις, πραξικοπήματα, πολέμους, αεροπειρατείες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες ή καταστάσεις ανωτέρας βίας. 

 • Φθορά, απώλεια ή κλοπή αποσκευών προσωπικών αντικειμένων, χρημάτων ή ταξιδιωτικών εγγράφων κι οποιεσδήποτε συνέπειες από εγκληματική ή άλλη αξιόποινη πράξη σε βάρος των πελατών του. 

Το γραφείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και προσφέρει κάθε δυνατή εξυπηρέτηση και βοήθεια στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Χωρίς αυτό να στοιχειοθετεί για το γραφείο ευθύνη ή υποχρέωση κάλυψης των οποιονδήποτε έκτακτων δαπανών που τυχόν να χρειαστούν οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν όπως και στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας από τους ίδιους τους πελάτες. 

 

 1. 10.  ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ 

Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος σε όλη τη διάρκεια ταξιδιού για τη φύλαξη σε ασφαλές μέρος του διαβατηρίου του, των χρημάτων του, των αεροπορικών εισιτηρίων κλπ. Τα ξενοδοχεία δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για χρήματα ή τιμαλφή, που αφήνει κανείς στο δωμάτιο. Οι μετέχοντες σε ομαδικά ταξίδια δεν έχουν την ευκαιρία αλλαγής της διαμονής τους σε άλλα ξενοδοχεία από εκείνα που παραμένει όλο το group. Επίσης, βασική υποχρέωση τους είναι η έγκυρη προσέλευση στις εκδηλώσεις του προγράμματος. Η έλλειψη συνέπειας εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί υποχρεώνει τον αρχηγό να αναχωρήσει με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες. Συνέπεια αυτού για τον καθυστερημένο εκδρομέα είναι η απώλεια της εκδρομής ή μετακίνησης ή άλλης υπηρεσίας και η εταιρεία θα αρνηθεί οποιαδήποτε αποζημίωση γι αυτές τις υπηρεσίες που δεν προσφέρθηκαν. Οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την έγκαιρη εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων, πιστοποιητικών εμβολιασμού και αδειών αποδημίας κ.α.), καθώς και για την γνησιότητα των δηλώσεων τους στις Κυπριακές ή ξένες νομισματικές και τελωνειακές αρχές. 

 

 1. 11.  ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ 

Αν έχετε προβλήματα υγείας καλά θα ήταν να πάρετε την άδεια από τον γιατρό σας για να ταξιδέψετε. Επίσης, κάθε ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να λάβει τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις τις οποίες συστήνει η Π.Ο.Υ. (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) για τις επισκεπτόμενες χώρες. Όσοι συμμετέχουν σε ομαδικό ταξίδι πρέπει να είναι σε φυσική κατάσταση τέτοια που να μπορούν να το φέρουν εις πέρας. Η εταιρεία μας δεν θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε δεν πάει καλά ή τυχόν παράπονα μπορεί να έχετε λόγω της κατάστασης της υγείας σας. Άσχετα με τυχόν ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας είναι συχνό φαινόμενο σε διάφορα μέρη ακόμη και το πιο απλό νερό να σας δημιουργεί ένα μικρό ή μεγάλο κοιλιακό πρόβλημα. Δημιουργήστε ένα μικρό φαρμακείο με προληπτικά φάρμακα για τις διάφορες περιπτώσεις που μπορεί να παρουσιαστούν σε ένα ταξίδι. 

 

 1. 12.  ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ 

Όπου υπάρχει μια ιδιαίτερη επιθυμία π.χ. για ειδική δίαιτα, τοποθεσία δωματίου ή μια συγκεκριμένη υπηρεσία από το ξενοδοχείο θα πρέπει να ειδοποιήσετε γραπτώς το γραφείο μας κατά την εγγραφή σας. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να ικανοποιηθούν οι λογικές επιθυμίες, όμως η εταιρεία μας δεν μπορεί να τις εγγυηθεί σε καμία περίπτωση. 

 

 1. 13.  ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Η εταιρεία μας θα προσπαθήσει να δώσει οδηγίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες για τους διάφορους προορισμούς ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλοί προορισμοί δεν έχουν ούτε τις πιο απλές υπηρεσίες (π.χ. ράμπες για τροχοφόρα καθίσματα, ανελκυστήρες κλπ). Καλό θα ήταν να μας γνωστοποιήσετε γραπτώς οποιαδήποτε ειδική περίπτωση έχετε και τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. 

 

 1. 14.  ΠΑΡΑΠΟΝΑ 

Αν έχετε κάποιο λόγο να παραπονεθείτε ενώ βρίσκεστε σε κάποιο ταξίδι θα πρέπει να το γνωστοποιήσετε στον αρχηγό του ταξιδιού ή στον τοπικό αντιπρόσωπο μας ή το ξενοδοχείο οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν το αίτημα σας. Δεν είναι λογικό να υπάρξει παράπονο στην επιστροφή χωρίς να διαμαρτυρηθεί κάποιος κατά την διάρκεια του ταξιδιού ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να φροντίσουμε αυτό που σας ενοχλεί. Αν κάποιο πρόβλημα δεν λυθεί θα πρέπει να παραπονεθείτε γραπτώς στο γραφείο μας με επιστολή μέσα σε 7 μέρες από την επιστροφή σας στην Κύπρο. 

 

 1. 15.  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί επιλεγμένα ξενοδοχεία με κριτήριο την ποιότητα, τη θέση του ανάλογα με την εκδρομή και τις λογικές τιμές. Η κατηγορία του ξενοδοχείου που αναφέρεται στην κάθε εκδρομή είναι η επίσημα αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας στην οποία βρίσκεται. Πολλά ξενοδοχεία συνεχίζουν ακατάπαυστα να βελτιώνουν τα κτίρια, χώρους κλπ. Θα αναγνωρίσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε το χρόνο που θα ξεκινήσουν τέτοιες εργασίες, το εύρος, τη διάρκεια, τις ώρες, τη φύση των εργασιών και τις επιπτώσεις στους ταξιδιώτες κάθε στιγμή του όλου έργου. Επειδή δεν έχουμε τον έλεγχο των δωματίων σε κάθε πόλη, είναι πιθανόν να ειδοποιηθούμε ότι το δωμάτιο που κλείσαμε για εσάς δεν είναι διαθέσιμο την ημέρα της άφιξης σας. Αν αυτό συμβεί θα σας αντικαταστήσουμε με ένα άλλο της ίδιας κατηγορίας. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν και αναγκαστούμε να βρούμε άλλο ξενοδοχείο χαμηλότερης κατηγορίας, θα σας επιστρέψουμε την προκύπτουσα διαφορά χωρίς άλλη υποχρέωση. 

 

 1. 16.  ΔΩΜΑΤΙΑ 

Η παραμονή σε όλα τα ξενοδοχεία, εκτός αν ρητά αναφέρεται κάτι άλλο, είναι σε δωμάτια στάνταρ (standard rooms). Σε όλο τον κόσμο τα δωμάτια είναι διαθέσιμα για χρήση από τις 15:00 (ανεξάρτητα με την ώρα άφιξης του ταξιδιώτη). Παράλληλα ο ίδιος ταξιδιώτης οφείλει να παραδώσει το δωμάτιο του από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 άσχετα πάντα με την ώρα αναχώρησης από το ξενοδοχείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να κρατήσει το δωμάτιο του κανείς πέραν από τις 12:00 εφόσον καταρχήν υπάρχει διαθεσιμότητα στο ξενοδοχείο και πληρώσει το ανάλογο επιπλέον κόστος. 

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν σε κάθε δίκλινο δωμάτιο δύο κρεβάτια αντί ενός διπλού. Αν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένο τύπο δίκλινου δωματίου, θα πρέπει να το δηλώσετε κατά την εγγραφή σας. Δεν μπορούμε όμως να το εγγυηθούμε 100%. Το τρίτο ή τέταρτο άτομο που θα μείνει στο ίδιο δωμάτιο με άλλους δύο είτε θα μοιραστεί ένα από τα υπάρχοντα κρεβάτια είτα θα του προστεθεί πτυσσόμενο κρεβάτι από μεταλλικά που διπλώνουν (πολλοί το αποκαλούν ράντσα). Όποια από τις δύο περιπτώσεις και να ισχύει τελικά, ο χώρος στο δωμάτιο θα περιοριστεί σημαντικά. Δεν το συνιστούμε για ενήλικες. Για το μονόκλινο δωμάτιο παρόλο που πληρώνει κανείς πρόσθετο ποσό το δωμάτιο που θα πάρει δεν σημαίνει ότι είναι ευρύτερο ή σε καλύτερη θέση στο ξενοδοχείο. 

 

 1. 17.  ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

Τα προγεύματα και γεύματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κάθε εκδρομής στα έξοδα συμμετοχής είναι το πρόγευμα ευρωπαϊκού τύπου (εκτός όπου ρητά αναφέρεται διαφορετικά). Στις εκδρομές που περιλαμβάνονται τα γεύματα (ημιδιατροφή, πλήρης διατροφή) αυτά είναι είτε το βράδυ είτε το μεσημέρι ανάλογα με το πρόγραμμα της μέρας, ώστε να μην διακόψει τις όποιες δραστηριότητες. Το γεύμα δίνεται είτε στα ξενοδοχεία είτε σε τοπικά εστιατόρια και είναι συνήθως ‘’ταμπλ ντοτ’ δηλαδή συγκεκριμένο γεύμα. Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων για γεύματα που δεν παίρνει κανείς. Ειδικά μενού π.χ. χορτοφάγοι, παρόλο που δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε καθώς δεν εξαρτάται από εμάς θα το προσπαθήσουμε. 

 

 1. 18.  ΠΤΗΣΕΙΣ 

Είναι πολύ πιθανόν οι πτήσεις να είναι γεμάτες και ζευγάρια να μην καθίσουν μαζί. Γίνεται πάντα ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να ικανοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες. Οι πτήσεις που χρησιμοποιούμε είναι ενδεχόμενο να μην είναι απευθείας και να προϋποθέτουν αλλαγή αεροσκάφους (ανταπόκριση) σε ενδιάμεσο σταθμό. Οι συγκεκριμένες πτήσεις που θα χρησιμοποιήσουμε καθώς και οι ενδιάμεσοι σταθμοί (ή αλλαγές) δίνονται πριν από την αναχώρηση. Τέλος, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον τύπο αεροσκάφους διότι οι αεροπορικές εταιρείες διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής την τελευταία στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. 

 

 1. 19.  ΠΟΥΛΜΑΝ 

Οι θέσεις στα λεωφορεία αλλάζουν καθημερινά από όλους ανεξαιρέτως τους εκδρομείς. Το κάπνισμα εντός του πούλμαν απαγορεύεται. Η φράση ‘’μέσω πόλης…’’ υποδηλώνει την ένδειξη κατεύθυνσης δρομολογίου του προγράμματος και όχι τη διέλευση και περιήγηση της αναφερόμενης πόλης. Η φράση ‘’θα δούμε…’’ πολλές φορές υποδηλώνει την από του πούλμαν εξωτερική άποψη του εκάστοτε μνημείου – κτιρίου. 

 

 1. 20.  ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ 

Κάθε πελάτης δικαιούται να έχει μαζί του μια βαλίτσα κανονικού μεγέθους και βάρους εώς 20 κιλών, εκτός και αν αναγράφετε/αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα ταξίδια. Μπορείτε να κρατάτε κα μια χειραποσκευή διαστάσεων (53 μήκος, 26 ύψος, 23 πλάτος και βάρους μέχρι 5 κιλά) και τη μεταφορά υγρών σε συσκευασίες βάρους μέχρι 100 γραμμαρίων οι οποίες να μην υπερβαίνουν αθροιστικά το 1 (ένα) λίτρο σε διαφανή θήκη 20x20 εκατοστά. Σε περίπτωση υπερβάλλοντος βάρους ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τη διαφορά. Τα είδη που μπορείτε να μεταφέρετε σε χειραποσκευές καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές και επιβάλλεται η πλήρης συμμόρφωση σας. Αν συμβεί να χάσετε μια βαλίτσα κατά την διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού η αεροπορική εταιρεία θα φροντίσει να την βρει και στην σπάνια περίπτωση που θα χαθεί θα σας αποζημιώσει σύμφωνα με τις διεθνές συμβάσεις. Φροντίστε να έχετε πάντα στο χέρι τα 2-3 απαραίτητα για μια διανυκτέρευση, για κάθε ενδεχόμενο. Αν θέλετε να είσαστε εξασφαλισμένοι 100% στο συγκεκριμένο θέμα, φροντίστε να τις ασφαλίσετε. 

 

 1. 21.  ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 

Οι φόροι αεροδρομίων και ο επίναυλος καυσίμων περιλαμβάνονται στις τιμές. Οποιαδήποτε αύξηση είτε των φόρων είτε του επίναυλου μετά την ημερομηνία έκδοσης του καταλόγου επιβαρύνει τον ταξιδιώτη. 

 

 1. 22.  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 

Οι συνοδοί/αρχηγοί θα σας προτείνουν στον ελεύθερο χρόνο προαιρετικές εκδρομές οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα. Το κόστος των εκδρομών αυτών καθορίζεται και καταβάλλεται επιτόπου σε συνάλλαγμα. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη γι αυτές τις εκδρομές έστω και αν τις συνοδεύει ο συνοδός/αρχηγός της εταιρείας. 

 

 1. 23.  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 

Εκτός από τα ταξίδια που διοργανωτής είναι ΤΟ KATCHIS TRAVEL , οι εκδρομές που ανήκουν σε άλλους οργανωτές ταξιδίων, για τις οποίες η εταιρεία μας ενεργεί ως πωλητής, η ευθύνη για τυχόν παραλείψεις ή πλημμελή εκτέλεση αυτών ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους.